We gaan!!!
18 Februari 2007 | Nederland, Amsterdam
Op 31 januari 2007 is het dan zover, dan gaan wij naar China om onze tweede zoon op te halen. Zijn Chinese naam is Yanyu, maar wij gaan hem Sven noemen.
Om 14.00 zijn we naar Schiphol vertrokken. We waren keurig op tijd. We moesten er om 15.30 uur zijn. Daar maakten we kennis met de anderen. In totaal zijn we met 11 echtparen en 9 kinderen. Een grote groep dus.
Om 16.00 uur inchecken. Alles verliep prima en zonder vertraging vertrekken we om 19.00 uur richting Beijing. Het is 9 uur vliegen en na een prima vlucht komen we op donderdag 1 februari om 12.00 uur plaatselijke tijd aan in Beijing. Het is prachtig weer, de zon schijnt en de temperatuur is rond de 9 graden, wat erg warm is voor de tijd van het jaar. Normaal is het rond de -6. Maar we klagen niet en genieten van het mooie weer, voor zover dat mogelijk is met onze jetlag.
Op het vliegveld worden we verwelkomd door onze gids Brian. Hij brengt ons haar ons hotel. We verblijven in het Radisson SAS. Een zeer luxe 5 sterren hotel. We gaan naar onze kamer en rusten even uit. Daarna gaan we snel even wat boodschappen doen bij de naastgelegen Carrefour. Ongelooflijk wat is het er druk. Niet gek natuurlijk met 16 miljoen mensen in Beijing.
Daarna weer snel terug naar de hotelkamer en even geslapen. 's Avonds hebben we afgesproken met de groep om gezamenlijk uit eten te gaan in een restaurant.
Het was erg gezellig en erg lekker.
Het was erg gezellig en erg lekker.